Alla vi som inte längre planerar köttfärssås till pastan (för nu vet vi varför köttfärsen stinker surt trots att det är fem dagar kvar på datumet), kan trösta oss med följande anekdot ur Erikas liv.
Tid: Bustidigt 1980-tal
Plats: Domus i Solna Centrum
Där stod jag i godan ro och skivade upp skinka och ost till griniga kunder. Men bakom kulisserna tvättade två av mina arbetskamrater korv.
- T V Ä T T A D E ?
Jorå. De rökta, goa korvarna som inte gått åt i julruschen hade liksom möglat till i sina vakuumförpackningar. Charkchefen visste att hans chef skulle surna till om han såg 500 kilo korv i soporna. Därför skars plasten upp (och kunde gömmas i torrsoporna) och sedan tvättades möglet bort.
"Det sitter ju bara utanpå skinnet, så det går visst att äta."
När de hade torkat korvarna lades de i delikatessdisken för lösviktsförsäljning. Nytt datum: Tre månader senare.
Preskriptionstiden för brott mot livsmedelslagen är två år. Om mögelkorvarna förkortade någons liv vet jag däremot inte.
Vill ni veta hur vi tinade kycklingen som skulle grillas...?
Nähä.
I alla fall kan jag säga att det enda JAG köper i lösvikt är ost.
Bon apetit!
torsdag, december 06, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar